Titel

Cafe Cosy Corner

Cafe Cosy Corner

Friday, 07 August 2015
Groene Hilledijk 298

Auteur: Wally

De spanning loopt op in café Cosy Corner aan de Groene Hilledijk, een kilometer van de Kuip. Mannen en een enkele vrouw drinken. Bier, van de tap maar ook uit de fles en praten druk over de verwachtingen van een aankomend seizoen. Heeft Feyenoord genoeg ingekocht? Was de slechte oefenreeks een signaal van aankomende ellende? Kan Dirk Kuijt de boel op sleeptouw nemen? En wat gaat de concurrentie doen?

Het is heerlijk weer buiten, dus hangt een deel van de aanhang gewoon in blote in de Spaanse zon gebruinde barst voor de ingang. Een andere groep, van die jongens nog, een jaar of 18, zit stoer aan de tafel, klaar om mee te zingen op wat er uit de speakers vloeit. En ja hoor, daar komt Frans Bauer met ’n Ons Geluk. Alleen is het refrein anders. Het bevat wat referenties uit een religie die wijd en zijd verspreid is in Israel. En aan mensen met grote neuzen.

Het bier is lekker gekoeld. En de testosteron wordt gevuld met een blik op het grote scherm dat is opgehangen. Raymond Sluijter ouwehoert met Ruud Gullit in de voorbeschouwing. Er volgen beelden van andere clubs in Europa die de ouverture al hebben doorstaan. Veel Hollanders hebben gescoord in de Bundesliga. En je weet weer, de besten van ons, die spelen niet hier, maar toch, het blijft leuk. Je tuurt naar de kaartjes op de wand van oude voetbalwedstrijden. Neuriet mee met Feyenoord, we houden van die club, het nummer dat de selectie van 1992 maakte. We zijn weer olifant in plaats van muis, dat soort teksten.

De tijd verstrijkt om richting stadion te gaan, een kilometertje verder. Niet alleen in deze kroeg, maar ook in een aantal eromheen,  waar het wemelt van de rood-witte shirtjes uit allerlei seizoenen. Het kan niet anders of de omzet wordt hier grotendeels bepaald door wat er zich eens in de twee weken samenbundelt. Er is zelfs een snackbar die mensen bedient in Feyenoord-shirt. Wat wij doen, is een kapsalon eten. En dan over het stadionviaduct naar tjokvolle Kuip. De Rotterdammers wonnen met 3-2. Een vreugdevolle avond.

Meer lezen/zien?

Het cultlied van de Feyenoordselectie van 1992

De wijk van deze kroeg (Hillesluis) kreeg recent een bezoek van koning Willem-Alexander

 

Hipster rating edit

Hipster rating

2
,8
Total votes: 1022

Titel

Tafelkleedjes rating

2
,6
Total votes: 1060