Titel

Thoms Restaurant & Underground Bar

Thoms Restaurant & Underground Bar

Saturday, 12 March 2016
Meent 131-129

In het Timmerhuis zit sinds kort een nieuwe tent onder de naam Thoms. Thoms noemt zichzelf restaurant en underground bar. Reden voor een bezoekje van 010bars. Niet de hoofdreden, want ik heb een afspraak met een oud-volleybalgenoot om bij te praten. Op deze zaterdagmiddag in maart, met waarachtig een zonnetje, fiets ik richting de stad.  Aangekomen bij de Meent, zie ik een groot terras, gezellig druk. Aangezien het net te koud is (9 graden ofzo) besluit ik eerst binnen te zitten. Gelukkig is er ruimte aan de bar.

 

Thoms is een gezellig restaurant met een vlotte uitstraling, buiten een terras waar je in de middag in de zon kan zitten, binnen een bar/restaurant waar als je doorloopt zo de ingang van museum Rotterdam binnenloopt. Aan de linkerkant van de ruimte staan tafels, met een trap naar beneden, rechts een grote bar. Aangezien ik ietsje eerder ben, kan ik rustig om me heen kijken en dan merk je enkele opvallende stukken op. Aan de wand en in de kasten tegen de muur hangen allemaal attributen; een racefiets, oude analoge winkelweegschaal, een houten hoofd van Kuifje, een pop van Betty Boop etc. Genoeg om te zien.

 

Aan de bar hangen de wijnglazen op zijn kop boven je hoofd. Op de tap schenken ze bier van Brouwerij Noordt. Het duurt even voordat ik de barvrouw weet te wenken, want het is druk. Bestel een biertje en plots begint het gezelschap achter mij lang zal ze leven te zingen. Er zit een gezin achter me met blijkbaar een jarige. Het publiek is in de middag divers, jongeren, studenten, ouders met kinderen, toeristen, winkelend gezelschap. ’s Avonds kan ik me voorstellen dat dit een prettige plek is om te dineren of bij te praten.

 

Mijn gezelschap is inmiddels gearriveerd en we raken aan de praat over het museum Rotterdam, werk en foute films. Wie ook interesse heeft in foute films, binnenkort staat bij ons: Silence of the Hams en Kung Fury op het programma. Terwijl het gesprek voortkabbelt, zien we dat de barvrouw rustig een wijntje probeert in te schenken. Met de nadruk op proberen...want de dop zit nog op de fles. Lachend geeft ze toe dat ze een beetje afwezig is vandaag. Wij lachen mee en bestellen meteen een biertje voor mijn compagnon.

Tijdens het tweede biertje is het toch maar eens tijd om het toilet op te zoeken en... ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar the Underground bar. Beneden is een forse ruimte, waar je makkelijk een feestje kan geven. Thoms biedt die mogelijkheid ook. Meteen onder de trap is een zithoek met enkele luxe stoelen en een sofa, waar warempel een vloerkleed ligt. Jammer, dat is naar mijn menig niet genoeg voor een tafelkleedjester. Verder is beneden leeg zo in de middag, waardoor ondanks de uitnodigende uitstraling het hier niet bruist zoals boven.

Conclusie is dat Thoms een prima plek is gezellig af te spreken en een biertje te doen. Ik kom hier dan zeker een keer terug, maar dan ’s avonds om dan de sfeer eens op te snuiven.  

Voor meer informatie over Thoms:

www.thoms.nu

Voor meer informatie over het Timmerhuis. Volgens eigen zeggen in de wandelgangen al de “glasbak” genoemd:

http://www.timmerhuisrotterdam.nl/

Hipster rating edit

Hipster rating

2
,6
Total votes: 945

Titel

Tafelkleedjes rating

2
,6
Total votes: 946